Υπηρεσiες
Σε γενικές γραμμές, ό,τι αφορά την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία (και μάλιστα χειρουργική) των παθήσεων του μυοσκελετικού, με άλλα λόγια ό,τι αφορά στις βλάβες και παθήσεις των οστών, των μυών, νεύρων και τενόντων οι υψηλές προδιαγραφές των ιατρικών κέντρων με τα οποία συνεργαζόμαστε αποτελεί εγγύηση για την επιτυχή λύση του προβλήματος υγείας που δυστυχώς σας προέκυψε.
Οι παράγοντες που σας διασφαλίζουν είναι:
Μακρόχρονη εμπειρία: είναι ο καταλύτης όλων των υπολοίπων γιατί ελαχιστοποιεί το σφάλμα και επιλέγει την καταλληλότερη λύση για το προσωπικό σας πρόβλημα.
Συνεργασία με πολλές ειδικότητες: είναι όρος απαράβατος της σημερινής ιατρικής ειδικά σε οριακές περιπτώσεις π.χ. το σύμπτωμα που ονομάζεται διαλείπουσα χωλότητα (σημαίνει ότι κουτσαίνει κανείς ανά σταθερά διαστήματα βάδισης) μπορεί να οφείλεται είτε σε απόφραξη αγγείων του ποδιού είτε σε πρόβλημα σπονδυλικής στήλης. Η άποψη του αγγειολόγου χρειάζεται και είναι απαραίτητη.
Ομαδική αντιμετώπιση (group practice): η εποχή όπου ο χειρουργός ισοδυναμεί με Θεό μάλλον παρήλθε. Στο χειρουργείο δεν επιτρέπονται εκπλήξεις ή αιφνιδιασμός έτσι, μια πολυάνθρωπη οργανωμένη ομάδα μια δεύτερη γνώμη αν χρειαστεί, ένα χέρι παραπάνω είναι πάντα επ’ ωφελεία του αρρώστου.
Χρήση νέας τεχνολογίας: μπορεί να βοηθήσει στο να λυθούν περίπλοκα διαγνωστικά προβλήματα ή να δώσει λύσεις σε δύσκολα χειρουργικά προβλήματα. Γι’ αυτό ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ να είναι ο χώρος που χειρουργεί κανείς ΣΟΒΑΡΑ και ΣΩΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ. Σημασία έχει βέβαια το κόστος αλλά περισσότερο απ΄ όλα η ασφάλεια.
Συνολική επάνδρωση και οργάνωση της κλινικής: ακόμα κι αν όλα πάνε καλά, το παιχνίδι της υγείας κάποιες φορές παίζεται όχι στην πολυτέλεια των χώρων αλλά στην επάρκεια ή παρατηρητικότητα μιας νοσοκόμας, στην σωστή λειτουργία της μονάδας αποστείρωσης, στην κάλυψη του ασθενή σε επείγουσα περίπτωση με έναν καρδιολόγο π.χ. η έκτακτη παροχή αίματος κλπ.
Το θέμα δεν είναι να τύχει η αναποδιά… αλλά αν τύχει να είσαι προετοιμασμένος και αυτό σε μας αποτελεί κανόνα ζωής και λειτουργήματος.
Α. Παθήσεις Οστών
Όλο το φάσμα του κατάγματος
Αρθρίτιδες άνω και κάτω άκρου
Επιμήκυνση οστών ύστερα από ατύχημα ή αφαίρεση όγκων
Β. Παθήσεις Αρθρώσεων
Κατ’ εξοχήν χώρος που επιτρέπει την εφαρμογή της ενδοσκοπικής και μικροενδοσκοπικής χειρουργικής (Minimal Invasive Surgery, MIS). Η αποκατάσταση των ρήξεων των τενόντων του ώμου, της αστάθειας του ώμου, παθήσεων του αγκώνα (επικονδυλίτις, υμενίτις κλπ) του καρπού (χονδρομαλάκυνση, υμενίτις, γάγγλιο καρπού, ορισμένα κατάγματα) κλπ, αρθρώσεις του αντίχειρα, αλλά και το γόνατο (ρήξεος χιαστού, μηνίσκος) ποδοκνημική (αστάθεια, οστεοχόνδρινα κατάγματα) είναι μερικά μόνο από το μενού «μενού» των παθήσεων που σήμερα αντιμετωπίζονται αρθροσκοπικά και μικροεπεμβατικά.
Γ. Παθήσεις Τενόντων
Τενοντίτιδες, τενοντοελυτρίτιδες, υμενίτις, διατομή τενόντων, ρήξεις τενόντων.
Δ. Παθήσεις Νεύρων
Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνος, σύνδρομο ωλενίου νευρίτιδος, σύνδρομο μεσόστεου νεύρου, σύνδρομο θωρακικής εξόδου αλλά και τραυματική διατομή νεύρων που απαιτείται συρραφή με μικροσκόπιο τενοντομεταφοράς παράλυση βραχιονίου πλέγματος κλπ.
Ε. Άλλα Προβλήματα
Μια σειρά από άλλα προβλήματα π.χ. της ρικνώσεως των ιστών από εγκαύματα χεριών – ποδιών νόσος Dupuytren τραυματικά ελλείματα ιστών που απαιτούν κάλυψη με κρημνούς σύμφωνα με την πρακτική της Μικροχειρουργικής τεχνικής κλπ.